keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Jasminin odotus: Synnytystapa-arviointi rv 35+5

Tänään meillä oli se odotettu kolmas ultra. Onneks tarjosivat tuota aikaa aamusta, kun mies menikin illaksi töihin.

3.7.2012

rv 35+5
paino 57,7kg (sama kuin viimeks)
verenpaine 132/79
liikkeet ++
pissat puhtaat

Kätilö otti meidät vastaan ja katso verenpaine- ja sokeriseurannan tulokset. Ne olivat pysyneet rajojen sisällä eikä niissä ollut mitään häikkää. Päästiin sen jälkeen reiluksi vartiksi käyrälle. Jos mies ei ois ollu siellä mukana, oisin varmaa koko ajan tuijottanu kelloa. Aika tuntu matelevan, en viihdy yhtään yhdessä kohden maaten. Vauvan sykkeet pääs välillä karkaa, mutta ne sit palautu onneks takas ettei tarttenut uutta pätkää ottaa. Lääkärin mukaan niissä ei ollut mitään häikkää. 

Lapsivettä oli normaalimäärä ja tarjonta oli edelleen rt. Syntymäpainoksi veikkaili n.3kg riippuen syntyykö ennen vai jälkeen lasketun. Tän jälkeen oli vuorossa se itse sisätutkimus. Sisätutkimuksessa katsottiin, että vauva mahtuu alakautta syntymään. Joten jos tuo painoarvio ei hirveästi mene alakanttiin, vauvan pitäisi mahtua syntymään alakautta. Lääkäri sanoi pään tuntuvan jo tosi alhaalla ja kohdunsuun tilanne oli: Ulkosuu 1-2 sormelle auki pehmeä, pituutta 1-2cm ja sisäsuu kiinni. Jos nyt oikein tulkitsin tuota äitiyskorttia ja lääkärin sanoja. Ei kyselty enää sukupuolta, jos onki poika niin sitte on, ja neutraalit vaatteet on valmiiksi pakattu.


Supisteluista sano sen verran, et voi olla et tulee etuajassa kun paikat kypsynyt, mutta voi olla et hyvinkin menee yliajalle, kerta on levolla yms "estelty" etuajassa syntymistä. Lepomääräys loppui ja saa omien voimien mukaan touhuilla, ei kuitenkaan mitään hirmu pitkiä lenkkejä yms. Ristiriitaista et oliko nuilla 5 päivän levolla noi suuri merkitys, että nyt ei haittaa vaikka toinen lähtis syntyykin. Vai johtuikohan tuo lepomääräys siitä pienestä sf-mitasta ja alakautta synnytyksen mahdollisuuden tutkimisesta. Helpotus tietää, että toisella on jo kokoa hyvin ja turvalliset viikot alkanut, ettei enää tarvi kipeistä supistuksista huolehtia. Joten nyt vaa odotellaa ja toivotaan, että elokuun puolelle päästään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti