keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Jasminin odotus: 10.neuvola rv 35+0

28.6.2012

rv 35+0
sf 29
sikiön syke 135
liikkeet ++

Tänään oli se ylimääränen neuvolalääkäri. Tuosta oksentelusta ja jatkuvasta päänsärystä sekä huonovointisuudesta oli sitä mieltä, että viittaisi vain migreeniin. Verenpaineet olivat hyvät, vaikkakin yhtenä kertana yläpaine oli 140 ja alapaine ylitti 85, jota lääkäri piti mulle korkeana. Pitää kuitenkin jatkaa noita seurantoja ja edelleen merkkailla ylös. Ton oksentelun yms takia pitää aloittaa verensokereiden mittaus kotona, jonka tulokset katellaan ens viikolla äitiyspolilla. Kohdunsuu oli pehmeä, auki 1 sormelle ja jäljellä 1-2cm. Kipiät supistukset on siis saanu jotain aikaa. (Vaikken ole niitä ajatellut noin kipeäksi, että jotain tapahtuu.) Nyt kuitenkin lepoa 36+ viikoille. Loppuviikon äitiyspolikäynti piti siirtää jo alkuviikkoon, ajattelikohan se lääkäri, ettei loppuviikkoon asti pysyis vauva mahassa. Ajatukset kyllä meni käynnillä uusiksi ja itkuhan siinä pääsi, kun ensiodottajille toitotetaa sitä miten menee aina yliajalle yms.


Terkkarin tykönä piti käydä neuvola-aikoja vähä vaihtelemassa, kun jostain syystä mulla oli 2 aikaa merkattu samalle viikolle. Synnytystapa-arviointi saatiin vaihetuks tiistaiks niin mieski pääsee sinne mukaan. Äitiyspolilla sitte tarkistavat nuo verenpaineet ja verensokerit. Terkka ilmeisesti on lääkärin kanssa eri mieltä noista päänsäryistä yms, kerta puhelimessa sanoi, että ollu raskausmyrkytykseen viittavia oireita, että tarkastelevat siellä tilannetta yms.


Mieli on kyllä nyt maassa ton käynnin jälkee. Ajatukset on nii sekavat, että tekis mieli vaa kadota jonnekki. Onneks mies on vapailla, että sille voi purkaa mieltä. Sillä alkaa sunnuntaina 13pv työputki ja voi olla, että jos lähtö tulee ei pääse töistä mukaan. On lupautunut tekemään ylimääräsiä hommia, joihin ei saa ketään tilalle, joten parempi toivoa, että jos lähtö tulee tuo rontti ois kotona! Onneks tiistaiks sai vaihettua sen synnytystapa-arvioinnin niin tietää edes mahtuuko tää syntyy alakautta ja saa painoarviota. Yritin kyllä lääkäriltä kysellä tän painoa, muttei alkanut sanomaan oikein mitään. Rivien välistä pystyi lukemaan, että liian pieni se on vielä ja oli siitä huolissaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti